Tehnica de aplicarea a foliei de digă stomatologică nu este una noua, ea fiind inventată încă din anul 1864. Fiecare medic își dorește un câmp de lucru uscat, fără contaminare salivară.
Este deja binecunoscut faptul că aceasta este cea mai eficientă metodă de izolare a câmpului operator. Se folosește în mai multe ramuri ale stomatologiei: endodonție, odonto-terapie, pedodonție, ortodonție, parodontologie, protetică etc.
Există în general 5 componente de care veți avea nevoie în utilizarea unui sistem de digă: folie de digă Nic Tone, ramă, cleme pentru prindere, clește perforator, clește pentru cleme. Găsiți aici un sistem de digă cu toate accesoriile: sistem digă complet EXPERT-SD
Folia de digă dentară poate avea diverse mărimi, culori și grosimi, este de unică folosință și are o formă pătrată de cele mai multe ori.
De ce să utilizați diga în stomatologie?
Pentru că izolarea cu digă previne contaminarea canalelor radiculare, previne înghițirea/aspirarea corpilor străini, protejează țesuturile moi și ajută la evitarea reflexelor de vomă. În plus, nu mai este nevoie să utilizați rulourile de bumbac.
În ciuda faptului că ar putea să pară greu de aplicat, consumatoare de timp sau incomodă, aceasta este de fapt o modalitate foarte simplă, cu avantaje atât pentru medic, cât și pentru pacient. Condițiile ideale de vizibiltate ale medicului reprezintă, în cele din urmă, avantajul principal al pacientului.
Nu se poate asigura un mediu ideal pentru tratamentul endodontic fără a utiliza diga, aceasta oferind protecție pentru plăgile dentinare sau pentru camera pulpară.
Vă recomandăm alegerea unei folii de digă rezistente, de calitate, ușor de utilizat. Într-adevar, de multe ori alegerea de digă dentară se face în funcție de preț, însă ar trebui să alegeți o digă premium la un preț accesibil.
- este fabricată din latex rafinat
- rezistență crescută și flexibilitate
- se întinde până la 800% fără rupere (inclusiv split dam)
- nu conține proteine sau pudră
- are o culoare contrastantă cu țesuturile orale